Friday, January 06, 2006

Firma Grimm en Co

-
Firma en Co Grimm verhandelen sprookjes en verzinsels. Ze hebben er hele pakhuizen vol van. Allemaal gesorteerd op onderwerp: meisjes met boze stiefmoeders; prinsen, vermomd als kikker, ga zo maar door. Ze hebben ze allemaal opgeborgen in glazen kooitjes. Alle verzinsels van hetzelfde onderwerp in een groep bij elkaar in dezelfde kamer. Dat schept een band. Zo kunnen ze ervaringen uitwisselen.
Soms nodigen ze een gastspreker. Die houdt dan een verhandeling over hoe slecht het afgelopen zou zijn als een stiefmoeder niet boos zou zijn geweest, of een prins in een tor veranderd zou zijn. Dan was het heel anders vergaan in de wereld, dat verzeker ik je!
Dat stelt zo’n groep dan weer wat gerust, dan kunnen ze zich weer wat beter schikken in hun lot.
Want het zijn lastige klanten, die sprookjesfiguren! Co en Firma hebben er heel wat mee te stellen. Nu zijn Hans en Grietje er weer vandoor. Ze zaten daar goed, bij die heks in dat huisje. Maar ze wilden toch nog meer. Ze wilden “de wijde wereld in.” Nou vráág ik je! De wijde wereld in! Wat móet je daar? Ze hebben het hier toch goed? Elke dag hun natje en hun droogje. Vooral die Hans had niet te klagen. Die kreeg goed te eten! Heel goed. En dan nog niet tevreden.

No comments: